1 3 4 5 6 7
Responsive Carousel by WOWSlider.com v4.4

 

Image result for opac icon

 

Image result for ICON Malaysian Academic Library IMAGE

 

Image result for LOGO WORLD CATALOG IMAGE

 

 

Start your search here

 

 

 

Subject
Browser

Browse
The Catalog

WebOPAC
 

SEAL
 

Z39.50
 

 

Featured Titles Featured Titles

Title : IMAM MAHDI
Author : KAMALUDDIN NURDIN
Item Location : OPEN SHELF
Description :
"Andai dunia tersisa satu hari sahaja, pasti Allah akan memanjangkan hari itu, sampai Dia (Allah) mengutus seorang lelaki daripadaku ataupun daripada keluargaku yang namanya sama dengan namaku dan nama ayahnya sama dengan nama ayahku. Dia memenuhi bumi dengan pengawasan dan keadilan, sebagaimana ia (bumi) sudah dipenuhi dengan kesewenang-wenangan dan kezaliman sebelum itu.” (Hadith direkodkan oleh Imam Abu Daud)

Title : TUHAN, AKU KEMBALI
Author : SHAM KAMIKAZE
Item Location : OPEN SHELF
Description :
Fitrah manusia, mereka akan sentiasa mahu kembali kepada Tuhan. Inilah kisah penuh inspirasi, penghijrahan Sham Kamikaze, yang kembali menemui fitrahnya. Persoalan bila, bagaimana, dan mengapa penghijrahan itu berlaku, diceritakan kisah demi kisah. Sehingga akhirnya, beliau hidup sejahtera dalam dunia dakwah. Kisah-kisah yang boleh dijadikan sebagai titik mula, kepada sebuah penghijrahan.

Title : PANDUAN PEMULA JOOMLA
Author : AHMAD ZAKIRIN
Item Location : OPEN SHELF

Title : KUASAI PERNIAGAAN INTERNET SIRI 3
Author : Wan Nong Muzafar
ISBN/ISSN : 9789678608305
Item Location : OPEN SHELF
Description :
Kenapa anda perlu memiliki buku ini? Ini adalah buku terakhir dalam siri keusahawanan KUASAI PERNIAGAAN INTERNET. Setelah menguasai setiap komponen yang ada dalam perniagaan internet, anda seharusnya sudah tahu bagaimana untuk menangani setiap masalah dalam perniagaan anda. Walau bagaimanapun, bijak membuat copywriting, bijak menguruskan database pelanggan, bijak mempromosi dan mengiklankan perniagaan anda, tak semestinya anda juga bijak MENGANALISA kewangan perniagaan anda. Ramai usahawan yang gagal dalam bab ini. Maka, jangan terkejut jika perniagaan anda tetap statik tidak berkembang maju atau lebih teruk lagi, merosot dan terus merosot… Semoga perniagaan anda tidak dalam kategori itu!!!

Title : NOTA JUTAWAN NOTA PERNIAGAAN EDISI KEMASKINI
Author : IRFAN KHAIRI
ISBN/ISSN : 9789673882052
Item Location : OPEN SHELF
Description :
ADAKAH ANDA USAHAWAN JUTAWAN SELEPAS INI? Penulis buku Siri Nota Jutawan, Irfan Khairi menerbitkan semula edisi kemas kini Nota Jutawan Nota Perniagaan bagi memenuhi keperluan semasa dunia perniagaan. Sebagai seorang usahawan Internet yang berjaya, beliau tidak lokek memberi panduan dan tip rahsia kejayaan beliau selama ini. Sesuai untuk anda yang baru berjinak-jinak dalam dunia perniagaan mahupun yang sentiasa mencari jalan keluar kemelut bisnes masing-masing. Bukan mudah untuk berjaya tetapi dunia usahawan sentiasa menjanjikan cabaran dan kejayaan bagi mereka yang berani, bijak merancang dan aktif mencari jalan penyelesaian. JANGAN MENGALAH SEBELUM MENCUBA!

 

Image result for librarian text

Koleksi Hadis : Sebarkan Ucapan "Assalamualaikum"

Daripada Abu Hurairah RA katanya : Rasulullah SAW bersabda, "Demi tuhan yang diriku di dalam kekuasaan-Nya, kamu tidak akan masuk Syurga sehingga kamu beriman dan kamu tidak dikatakan beriman dengan sempurna sehinggalah kamu berkasih sayang. Sukakah kamu jika aku tunjukkan sesuatu apabila kamu melakukannya nescaya kamu akan berkasih sayang? Sebarkanlah ucapan salam di kalangan kamu."

(Riwayat Muslim)

Huraian Hadith :
 
1. Beriman kepada Allah SWT adalah syarat utama untuk masuk Syurga.
2. Sifat berkasih sayang sesama manusia boleh menyempurnakan keimanan seseorang.
3. Ucapan salam merupakan langkah pertama ke arah mewujudkan perasaan kasih sayang sesama umat Islam.
4. Islam menggalakan umatnya supaya sentiasa mengamalkan ucapan salam bagi memperingatkan lagi hubungan silaturahim antara sesama umat Islam.
5. Memberi salam adalah sunat manakala menjawab salam adalah wajib.

Image result for opening hours

Perpustakaan Ilmu Za'ba

Sunday - Wednesday : 8.30 am - 5.00 pm

Thursday                     : 8.30 am - 3.30 pm

Friday & Saturday       : CLOSED

 

 

VISITOR COUNTERS

 

 

MKC

KPM Sites

   

KKTM Sites

 

IKM Sites

            

KM Sites

MRSM Sites

 

    Library Quotes

   Image result for lake ice snow

" LIFE HAS A WAY OF TESTING A PERSONS WILL, EITHER BY HAVING NOTHING HAPPEN AT ALL OR BY HAVING EVERYTHING HAPPEN AT ONCE " 

- PAULO COELHO-

  Image result for librarian text